До този момент проф. Габровски се срещна с ДБ, БСП

...
 До този момент проф. Габровски се срещна с ДБ, БСП
Коментари Харесай

Втори кръг преговори за съставяне на кабинет ”Габровски” frognews.bg

 До този миг проф. Габровски се срещна с Демократична България, Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

Разговорите с Демократична България и Българска социалистическа партия бяха несполучливи. " Влизате на един извънредно сложен терен. Ако съумеете да реализирате държавно управление и да извършите дилемите си, това ще бъде триумф за страната. Ние имаме решение, че в тази настройка не можем да подкрепим държавно управление с първи мандат. Ако вие излъчите държавно управление, ние ще бъдем отворени въпреки и като съпротива да работим по съответни тематики - има необятен набор от тематики, по които добре работим и намираме общ с език с партията, която ви е излъчила ", съобщи Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България " по време на срещата, прецизира Българска национална телевизия.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък сподели, че на срещата са отишли от почитание към проф. Габровски. " Приемете нашите почетения към вас като персона и експерт. Ние няма да подкрепим ваше държавно управление ръководено от вас като министър ръководител, тъй като това за нас е държавно управление на ГЕРБ “. Като доводи Нинова уточни, че Българска социалистическа партия имат дългогодишни разминавания с политиките на ГЕРБ.

 

По напълно друг метод обаче протече срещата на проф. Николай Габровски с парламентарната група на " Български напредък ". “В този разговор би трябвало да се търсят решения за българските жители, а в това стои задачата да се сътвори държавно управление. С сдържан звук, ние сътворяваме условия за разговор, ние сме подготвени за диалози. Ако първият мандат е несполучлив, ще продължим по реда, тъй като ние имаме вяра в концепцията България да има държавно управление при ясни условия и правила “, съобщи Стефан Янев, след което посочи, че реализацията на ограниченията по Плана за възобновяване и резистентност, влизането на България в Шенген и Еврозоната са общи цели както за ГЕРБ, по този начин и за " Български напредък "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР